Vahdon uuden vuoden ilotulitus tapahtumalla on jo pitkät perinteet. Ensimmäisen kerran ilotulitus järjestettiin vuonna 2006. Silloin Vahdon MLL ja Vahdon VPK järjestivät tapahtuman yhdessä. Ensimmäisinä vuosina kyläläiset toivat omat raketit tapahtumaan, jotka sitten ammuttiin yhdessä kaikkien iloksi. Ajatuksena oli silloin se, että kun kuntalaiset yhdistää voimansa, saadaan aikaan näyttävä ilotulitus. Ilotulituksen keskittämisen toivottiin rauhoittavan rakettien ammuntaa kylällä, joka on ainakin koiran omistajien yleinen toive. Rakettien käsittelyn turvallisuuteen haluttiin kiinnittää erityisesti huomiota, samoin roskien keräämiseen tapahtuman jälkeen. Uuden vuoden tapahtuma on ollut mukava yhteinen paikka päätellä kuluvaa vuotta ja toivotella tutuille kaikkea hyvää tulevalle vuodelle.

Vuosien aikana ilotulitus tapahtuma on muuttanut vähän muotoaan. Vuonna 2008 Vahdon kunta toimi ilotulituksen maksajana, ennen liittymistä Ruskon kuntaan. 2014 vuonna Vahdon VPK osti ilotulituksen Suomen Pyrotekniikalta 60-juhlavuotensa kunniaksi. Tämän jälkeen ilotulitus on järjestetty ammattilaisen suorittamana ja kustannuksista on vastannut eri paikalliset yritykset, yhdistykset ja yksityiset kuntalaiset. Vahdon VPK on toiminut tapahtuman koordinoijana. Poikkeuksena tapahtuman järjestämiseen toivat korona vuodet (2020, 2021), jolloin tapahtumaa ei voitu järjestää. Yhteisöllisyys on näkynyt siinä, että sponsorit ilotulitukseen on löytynyt helposti ja kuntalaiset ovat kokoontuneet yhteiseen tapahtumaan vuosittain.

Tänäkin vuonna kokoonnumme päättämään kuluvaa vuotta yhdessä Vahdon paloaseman ympäristöön. Tapahtuma alkaa kello 18.00, ilotulitus tapahtuu kello 18.30 Puhdistamontien ja Vahdontien väliseltä peltoalueelta. Ilotulistusta voi seurata Vahdontien kevyenliikenteenväylältä, Virusmäentieltä, koulun kentältä tai paloaseman piha-alueelta. Parkkipaikkoja paloaseman lähellä ei juurikaan ole, toivomme että autot jätetään esimerkiksi seurakuntatalon tai kaupan ympäristöön. Tarvittaessa paloautojen esteetön kulku tulee huomioida tapahtuman aikana. Paloaseman pihalla on myynnissä grillistä makkaraa, tämän vuonna spesiallituotteena myös riistamakkaa.

Kiitämme tämän vuoden sponsoreita ja Suomen pyrotekniikkaa tapahtuman mahdollistamisesta.

Tervetuloa tänäkin vuonna yhteiseen tapahtumaan.