Vahto seuran Lainamakasiinimuseon kesänäyttely avattiin tänään 2.6.2024. Näyttely nimi on Tulta päin! – Vahdon VPK 70 vuotta. Ensimmäisenä näyttelypäivänä museoon tutustuivat ilahduttava määrä aiheesta kiinnostuneita vierailijoita, nykyisiä palokunnan jäseniä, sekä Vahdon VPK:n naisosastossa aikaisemmin toimineita naisia. Lisäksi muistimme edesmennyttä Vahdon kunnan palopäällikkönä ja VPK monissa tehtävissä toiminutta Pertti Pramia SPEK:n hautamuistomerkillä.

Näyttely kertoo Vahdon VPK historiasta ja myös paikallisesta palontorjunnasta, ennen Vahdon Vapaaehtoisen Palokunta ry:n perustamista. Näyttelyn kokoamisesta on vastannut Vahto seura. Vahdon VPK on auttanut näyttelyn toteuttamisessa antamalla näyttelyyn kalustoa ja asiantuntemustaan. Näyttely perustuu pitkälti 8.6.2024 julkaistavaan ”Taidolla ja sydämellä” Vahdon VPK ry 70 vuotta 1954-2024 historiikkiin, jonka Turkka Myllykylä on kirjoittanut.

Näyttely on avoinna koko kesän 25.8.2024 saakka, sunnuntaisin klo 11.00-14.00. Poikkeuksena on perjantai 9.8.2024, jolloin vietetään Ruskoviikon lastentapahtumaa SRK-talon pihassa. Silloin on tarjolla erityisesti lapsille monenlaista tekemistä mm. isoja ja pieniä paloautoja sekä suihkuttamista. Myös museo tutustuminen on silloin mahdollista.

Vahdon VPK:n historiikki kirjoja on myynnissä museossa sen aukioloaikoina 40€/kirja (maksu käteisellä). Kirjaa voi lisäksi tiedustella myös Vahdon VPK sähköpostista . Postitus onnistuu, jolloin hintaan lisätään postikulut.